Logopedska  procjena

Kroz  logopedsku procjenu, svaki slučaj detaljno  i temeljito obrađujemo .Procjena se vrši   kroz promatranje djeteta u igri i interakciji s vama,  i uz  primjenu  standardiziranih logopedskih  dijagnostičkih testova.  Nakon toga  vas savjetujemo što dalje treba poduzeti

Logopedsko savetovanje

 Logopedsko savetovanje preporučuje se mladim roditeljima, naročito sa prvim djetetom uzrasta od  rođenja  do 2 godine,  koji nemaju iskustva u stimulaciji jezično-govornog  razvoja dece.  Kroz savjetodavni intervju sa logopedom,  dobit ćete  smjernice  kako najbolje  stimulirati razvoj svog djeteta.  Savjetovanje uključuje edukaciju roditelja o važnosti ranih interakcija , što one jesu  i na koji način ih ostvariti kroz razna   područja bitna za djetetov  daljni  razvoj govora .

Logopedska terapija 

Logopedska terapija podrazumijeva stručno stimulativni terapeutski rad logopeda na ispravljanju jezično-govornih   poteškoća. Logopedska terapija u trajanju od 30 minuta  primjenjuje se  za poremećaje artikulacije(dislalije). Logopedska terapija od 45 minuta provodi se kod djece koja kasne u razvoju komunikacije,jezika i  govora, i kojima je neophodna intenzivnija stručna stimulacija.Nakon logopedske procjene i dijagnostike, logoped određuje najbolji oblik terapije.